Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017


Δημόσιο: Μετάταξη υπαλλήλων σε άλλο κλάδο στον ίδιο φορέα - Η εμπλοκή



 Δημόσιο: Μετάταξη υπαλλήλων σε άλλο κλάδο στον ίδιο φορέα - Η εμπλοκή

Σύμφωνα με το Ν.4440 Άρθρο 73, για τη διαδικασία μετατάξεων στον ίδιο φορέα απαιτείται η ύπαρξη κενής θέσης στον κλάδο που αιτείται να μεταταχθεί ο δημόσιος υπάλληλος. Όμως, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν κενές θέσεις για να καλύψουν τα αιτήματα των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να παραμένει σε κατηγορία κατώτερη απ' αυτή που θα έπρεπε να μεταταχθεί παρά την ύπαρξη τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του.
Επισημαίνεται ότι, με το προϊσχύον νομικό πλαίσιο, ο υπάλληλος που διέθετε τα προβλεπόμενα προσόντα για μετάταξη μετέφερε και την οργανική του θέση.

Για το θέμα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ ζητά από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την άμεση ρύθμισή του, και την παροχή της δυνατότητας εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Θεωρούμε ότι το νομικό πλαίσιο, όπως ισχύει σήμερα, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή υπηρεσιακή εξέλιξη των υπαλλήλων, κάτι το οποίο αποτελεί δικαίωμα των υπαλλήλων και της λειτουργίας των φορέων. Παρακαλούμε να ρυθμιστεί άμεσα το εν λόγω ζήτημα και να δοθεί η δυνατότητα στους υπαλλήλους να εξελίσσονται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου